Eevi-hankkeen kuulumisia

Syksyinen tervehdys Eevi-hankkeesta!

Syksyn tuulet puhaltavat tervetulleita muutoksia korona-arjen keskelle: yhteiskunta palailee hiljalleen normaalimpaan toimintaan ja iloksemme yleisörajoitukset poistuivat lokakuun alusta, sekä paljon puhuttu koronapassi otettiin viimein käyttöön. Tilanteet muuttuvat nyt kulttuurialalla nopeaa tahtia. Mitä kuuluu luovien alojen ja kulttuurin kentälle Uudellamaalla kaikkien muutoksen tuulien keskellä? Eevi-hanke jatkaa projektin tavoitteitaan ja toimenpiteitään uuden projektipäällikön voimin ja osaavien ammattilaisten, sekä asiantuntijoiden käsissä.

Toimenpiteinä nyt syksyllä alkaneessa Ohjaamossa luovien alojen ammatinharjoittajat ja mentorit tapaavat toisiaan ja osallistujat saavat henkilökohtaista neuvontaa sekä ohjausta heitä askarruttavissa urakysymyksissä.  Ajankohtaista tietoa on saatu ja saadaan jatkuvasti hankkeeseen osallistuvien tämänhetkisistä tarpeista ja näistä luodaan yhteistä päivittyvää tilannekuvaa.

Loppusyksystä on tulossa kaksi kaikille avointa webinaaria. Jos et ole mukana mentoroinnissa tai pienryhmissä, mutta haluat osallistua hankkeeseen, niin webinaarit ovat juuri sinulle! Ensimmäisessä 16.11. kysytään: Mikä ihmeen IPR? Ornamon lakimies Iiris Adenius luotsaa webinaaria, jossa pääset kartalle aineettoman omaisuuden suojaamisen merkityksestä luovan alan yrittäjälle. Miten luovia tuotoksia kuten muotoilua ja taiteellista työtä voi suojella, jotta copy-catit eivät varasta ideoita? Mitä eroa on tekijänoikeudella ja teollisoikeudella? Miksi kannattaa hankkia tavaramerkki? Millä muilla keinoilla luovaa työtä voi suojella? Ilmoittautumislinkin löydät osoitteesta: https://www.ornamo.fi/events/mika-ihmeen-ipr-2/ Lisäksi

Joulukuun alun webinaarissa keskustellaan niin tuotebrändistä kuin henkilöbrändistä ja brändäyksen DNA:sta. Varaa siis kalenteriisi jo nyt päivä 8.12., tiedot tapahtumasta tarkentuvat ihan pian tapahtumasivulle!

Tammikuussa 2022 aloittavat Kohtaamon pienryhmät hankkeen osallistujille. Tervetuloa mukaan myös Eevin Facebook-kanavalle, jossa voidaan käydä yhdessä ajankohtaista keskustelua ja hankkeen juuri avatulta IG-tililtä tulet jatkossa löytämään mm. hankkeeseen liittyviä kuvia, videoita, tarinoita sekä tapahtumailmoituksia. Hienoa, että olet Eevi-hankkeen mukana tuomassa uutta voimaa luoville aloille!

Matleena Kaurila

Projektipäällikkö, Eevi-hanke

Metropolia Ammattikorkeakoulu