Tapahtumat

LUOVAT ALAT TÄNÄÄN

TILANNEKUVA-WEBINAARI

9.12.2022

Aika: 9.12.2022 klo: 13.30-15.00

Paikka: Zoom

Luovan alan ammattilainen! Kutsumme sinut kuulemaan ja keskustelemaan luovien alojen tilanteesta juuri nyt joulukuussa 2022 koronapandemian jälkeen.

Webinaarissa kuulemme puheenvuorot Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU:lta, Luovan talouden agentit ja managerit AGMA:lta, muotoilualan asiantuntijajärjestö Ornamolta sekä Suomen suurimman luovien alojen työosuuskunnalta Lilithiltä. Lisäksi tuomme keskusteluun Eevi-hankkeen keskeisimpiä sisältöjä ja tulevaisuuden koulutusnäkymiä Metropolian puheenvuorossa.

Webinaarissa pohdimme yhdessä mm. mitkä asiat ovat oleellisia, kun ajatellaan luovien alojen työskentelyedellytyksiä ja toimintaympäristöä tulevaisuudessa? Kuinka pitkään koronaviruspandemian vaikutukset voivat kestää? Millaisessa luovien alojen työn murroksessa elämme parhaillaan ja miten meillä työssä jaksetaan?

Ennakkoilmoittautumista webinaariin ei tarvita, pääset tapahtumaan linkistä: https://metropolia.zoom.us/j/67418793894?pwd=Z3lSL1huYXZGeW1FY2pGT29UbTlkdz09

Lämpimästi tervetuloa ja hyppää linjoille!

Luovat alat tänään tilannekuva-webinaari

LISENSOINTISOPIMUKSET HALTUUN

8.12.2022

Aika: 8.12.2022 klo: 15.00-16.30

Paikka: Zoom

Ornamon juristi Iiris Adeniuksen johdolla opit hahmottamaan, miten eri tavoin lisenssi voidaan rakentaa.

Lisensointi on monipuolinen työkalu, jolla myönnetään aineettomia oikeuksia toisen osapuolen käyttöön. Käyttöoikeuden sisältö voidaan määritellä hyvin monella eri tavalla.

  • Millaisen käytön lisenssin sallii?
  • Mitä eroa on yksinomaisella tai ei-yksinomaisella lisenssillä?
  • Saako lisenssinsaaja muokata mallia?

Muun muassa näitä kysymyksiä käsitellään lisensointisopimuksia käsittelevässä koulutuksessa.

Koulutus on avoin kaikille ja Eevi-hankkeen viides ja samalla viimeinen juridinen koulutus. Se on itsenäinen, oma kokonaisuutensa, mutta saat koulutuksesta eniten irti, kun tutustut ensin koulutuksen muihin osiin, joita pääset katsomaan täältä. Koulutuksen luento-osuus taltioidaan.

Ilmoittaudu webinaariin mukaan Ornamon verkkosivulla

lisensointisopimukset haltuun